close
Mijn

In dit artikel ga ik terugblikken op 2017. Ik kwam dit al een poos geleden tegen bij Vera Camilla , een soort tag over het afgelopen jaar. Ik vind dit een heel leuk idee en daarom ga ik het vandaag ook doen.

Wat gaf je het meest het gevoel dat je leefde dit jaar?

Ik zat een keer op de fiets terug van school naar huis, het was lekker weer en reed langs een stuk waar laatst een ongeluk was gebeurd. Een meisje van mijn leeftijd was daar overleden. Toen ik veilig thuiskwam was ik zo blij, dat ik nog zoveel kansen kan krijgen en leuke dingen kan doen. Dat ik moet gaan genieten van de komende tijd.

Hoe verraste je jezelf dit jaar?

Ik denk dat ik het meest verrast ben door mezelf met hoe makkelijk ik de brugklas ben doorgegaan. Eigenlijk geen problemen gehad, mijn omgang met cijfers was veeeeel beter dan ik had verwacht, en ben uiteindelijk zonder enige moeilijkheden overgegaan naar klas 2!

Van wat heb je spijt dit jaar?

Dat ik mijn blog, vooral aan het einde van het jaar, een beetje op de achtergrond heb laten liggen. Het lag ook echt aan de periode, maar ik moest het gewoon niet steeds uitstellen. Uiteindelijk is er niet meer veel van terecht gekomen.

Wat liet je het hardst huilen dit jaar?

Ik kan het niet zo goed bedenken, ik denk dat het voor mijn danswedstrijd was, waar ik niet aan mee kon doen omdat ik ziek was. Had het zelf ook niet zien uitkomen dat ik daar zo verdrietig van zou worden, maar ik voelde me op mijn best dit seizoen, dus dat was wel echt een baalmoment!

Waar ben je het meest dankbaar voor dit jaar?

Mijn familie en vrienden!

Wat heb je dit jaar bereikt waar je het meest trots op bent?

Dat ik dus over ben gegaan naar klas 2 en dat ik samen met mijn team de vierde plek heb behaald op het NK dansen.

Hoe was dit jaar beter dan 2016?

Vorig jaar hadden we met dansen de zesde plek op het NK, en dit jaar de vierde. En natuurlijk nog meer dingen!

Hoe was dit jaar slechter dan 2016?

Ik zou het eigenlijk niet zo goed weten. Ik denk eigenlijk ook niet dat je daar over na moet gaan denken.

Waar had je meer tijd aan willen besteden dit jaar?

Bloggen en vrienden. Wanneer ik dan wel eens aan het bloggen was, of wel bij vrienden was had ik echt het gevoel dat ik dit vaker moet doen!

Wat was je favoriete tv-programma dit jaar?

Dat waren er echt heel veel! Van vt-wonen tot kroongetuige. En mijn favoriete series zijn gossip girl en riverdale.

Wat zou je tegen jezelf zeggen als het de eerste dag van 2017 was?

‘Focus on the positive’ Ik merk dat je jezelf alleen in een negative vibe zet als je alleen maar kijkt naar de minder goede dingen.

Hoe ben je dit jaar gegroeid als persoon?

Ik ben denk ik gewoon een stuk volwassener geworden in gedrag. Op school, maar ook daarbuiten.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd dit jaar?

Dat ik moet beseffen hoeveel geluk ik heb dat ik nu op mijn laptop, in een goed huis, in een goed land zit. En dat er dus zoveel mensen zijn die het minder hebben!

Wat zijn je goede voornemens voor volgend jaar?

Er komt een speciaal artikel online over mijn voornemens voor mijn blog! Zelf wil ik me meer focussen op dingen die ik leuk vind.

Welke goede voornemens behoud je voor volgend jaar?

Gezonder leven.

 

 

 

 

Mila Klaver

The author Mila Klaver

Leave a Response